6 redenen waarom Zuid-Afrika op jouw bucketlist moet staan.

01/07/2021/Anouk van Hartingsveld/Afrika, The Places, The Stories

Heb jij Zuid-Afrika al op je lijstje? Als je kijkt naar de oppervlakte van Zuid-Afrika, is het ‘t 9e grootste land van heel Afrika. Er zijn dan ook eindeloos veel redenen om dit uitgestrekte en cultureel diverse land te bezoeken. Maar om je aan te steken met mijn enthousiasme over dit prachtige land met zijn rijke natuur, zal ik het overzichtelijk houden en slechts 6 belangrijke redenen beschrijven waarom je minstens één keer in jouw leven naar Zuid-Afrika zou moeten gaan. Ik wilde mij aanvankelijk beperken tot 5 redenen, maar wilde je de benoeming van de unieke, kleinschalige lodges niet onthouden!

1. Kaapstad

Als een van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika, is de levendige Moederstad mede door zijn indrukwekkende verleden bijzonder. Het is gelegen aan de Tafelbaai van de Atlantische Oceaan en biedt aan ieder wat wils: prachtige stranden met alle mogelijkheden van watersport, exotische natuur en talloze bezienswaardigheden. Je kunt de wonderschone Tafelberg beklimmen, op zoek gaan naar de walvissen bij Kaap de Goede Hoop en als je van lekker eten houdt, kan je hier de heerlijkste restaurants vinden. Voor cultuur kan je onder andere een bezoek brengen aan het beruchte Robbeneiland.

2. De tuinroute

De Garden route is een van de mooiste roadtrips lang de kuststrook van Zuid-Afrika. Je rijdt over de kustwegen langs ruige kusten, prachtige stranden en dwars door het platteland en dichte bossen. Je zult betoverd worden door een aantal van de meest adembenemende uitzichten over de kustlijn. Ik raad je aan om in Knysna een stop te maken. Het is misschien wel het mooiste dorpje dat aan de route ligt.

3. Kruger Park-safari

Het is niet de enige plek voor een safari-avontuur in Zuid-Afrika, maar het is ongetwijfeld één van de grootste. Rijdend door de uitgestrekte landschappen van het Kruger National Park, zal je tijdens de safari onder andere leeuwen, neushoorns, olifanten, buffels en luipaarden spotten.

Spannende ontmoetingen tijdens jouw safari

4. De mogelijkheid van Familie Safari’s

Als je hebt besloten om de kinderen mee te nemen op je onvergetelijke reis in Zuid-Afrika, zorg er dan voor dat je op verschillende gezinsvriendelijke safari’s gaat. Veel van de safaritochten bieden jeugdprogramma’s, met op de leeftijd afgestemde activiteiten.

5. Kleinschalige, bijzondere lodges

Zuid-Afrika staat bekend om zijn unieke kleinschalige lodges op de meest bijzondere locaties. Zij geven een extra dimensie aan jouw reis, zodat je het gevoel hebt in paradijs op aarde te zijn beland.

6. Reizen door Zuid-Afrika is heel gemakkelijk.

Er zijn verschillende grote internationale luchthavens, zodat je gemakkelijk naar een van de grote steden van het land kunt vliegen. Eenmaal op plaats van bestemming navigeer je met je auto (self-drive of met chauffeur) gemakkelijk door Zuid-Afrika, omdat hun wegennetwerk en hun infrastructuur uitstekend onderhouden zijn. Dat maakt het rijden ontspannend en aantrekkelijk. Het is dan ook de ultieme self-drive bestemming.
Zoals ik al eerder schreef, de lijst met redenen om Zuid-Afrika te bezoeken is eindeloos. Velen hebben de magie van Zuid-Afrika al mogen ontdekken. Om deze reden zijn in het hoogseizoen de kleinschalige, bijzondere lodges al snel volgeboekt. Dus, als je net als wij enthousiast over Zuid-Afrika bent geworden. Laten we beginnen met het plannen van jouw Zuid-Afrika reis.

Wil je dit ook ervaren?

Boetiekhotels, wat zijn dat?

07/06/2021

In deze jachtige tijden gaan we steeds meer op zoek naar een verblijf waar persoonlijke aandacht en een thuisgevoel op de voorgrond staan. Niets is er fijner dan bij naam begroet te worden op het moment dat je je hotel binnenloopt en eigenaren de tijd hebben om jou persoonlijke aandacht te geven. Een thuis gevoel…

6 redenen waarom Zuid-Afrika op jouw bucketlist moet staan.

01/07/2021

Heb jij Zuid-Afrika al op je lijstje? Als je kijkt naar de oppervlakte van Zuid-Afrika, is het ‘t 9e grootste land van heel Afrika. Er zijn dan ook eindeloos veel redenen om dit uitgestrekte en cultureel diverse land te bezoeken. Maar om je aan te steken met mijn enthousiasme over dit prachtige land met zijn…

Boetiekhotels, wat zijn dat?

07/06/2021

In deze jachtige tijden gaan we steeds meer op zoek naar een verblijf waar persoonlijke aandacht en een thuisgevoel op de voorgrond staan. Niets is er fijner dan bij naam begroet te worden op het moment dat je je hotel binnenloopt en eigenaren de tijd hebben om jou persoonlijke aandacht te geven. Een thuis gevoel…