Boetiekhotels, wat zijn dat?

07/06/2021/Anouk van Hartingsveld/The Stories, Travel The Anouk Way

In deze jachtige tijden gaan we steeds meer op zoek naar een verblijf waar persoonlijke aandacht en een thuisgevoel op de voorgrond staan. Niets is er fijner dan bij naam begroet te worden op het moment dat je je hotel binnenloopt en eigenaren de tijd hebben om jou persoonlijke aandacht te geven.
Een thuis gevoel ver weg, dat is dan ook waar boetiekhotels voor staan. Boetiekhotel, of boutiquehotel, is een begrip dat voor het eerst opdook in de jaren tachtig, toen een klein hotel werd vergeleken met het bezoeken van een boutiquewinkel. Nu is het inmiddels een begrip dat je steeds vaker hoort. Maar wat is een boetiekhotel nu eigenlijk en waarom zou jij er willen verblijven?

Boetiekhotels vertegenwoordigen kleinschalige luxe accommodaties, met een persoonlijke service. De meeste boetiekhotels hebben slechts 10 tot maximaal 100 kamers, ieder met een authentieke en intieme sfeer, als alternatief voor een gewone hotelketen.

Ieder boetiekhotel is uniek in zijn soort. Zij bieden een eigenzinnige, persoonlijke inrichting, afgestemd op hun locatie: het interieur is aangepast aan de omgeving en vertegenwoordigt vaak de perfecte combinatie van moderne, luxe inrichting met historische details. Doordat de kleinschalige hotels onafhankelijk zijn, kunnen de eigenaren het hotel geheel naar eigen wens en smaak inrichten en verschillende voorzieningen naar eigen inzicht upgraden.

Door de kleinschaligheid van een boetiekhotel, kan het hotel maximale aandacht geven aan haar gasten. Service wordt hier niet gegeven omdat het noodzakelijk is, maar omdat de betrokken medewerkers haar gasten een unieke beleving willen geven. Ze willen jou als gast een gevoel van thuis geven. Feitelijk voegt een boetiekhotel een extra dimensie toe aan jouw totale vakantiebeleving.

Wie verblijft er?

Iedereen, ongeacht leeftijd en demografie, heeft interesse getoond in deze unieke en persoonlijke hotels. De gasten variëren van jongere generaties tot oudere millennials, die bruisen van reislust en nieuwsgierigheid. Een boetiekhotel is voor mensen die meer uit een hotel willen halen dan alleen de overnachting.

Wat kan je verwachten?

Hoewel elk boetiekhotel anders is, omdat het op maat is gemaakt voor zijn geografische locatie, zijn er ook overeenkomsten binnen boetiekstijl hotels: elk hotel biedt lokaal geïnspireerde gerechten en dranken en heeft een architectuur die een weerspiegeling is van de omgeving, waarin het staat. De ruimtes stralen meestal een excentrieke sfeer uit en tonen originaliteit en uniciteit in de meest eenvoudige dingen, zoals de keuze van bloemen, meubels, ontwerpen van de kamers en meer. Juist de kleine persoonlijke details bepalen de eigen intieme ambiance van boetiekhotel.

Met andere woorden…

Boetiekhotels bieden luxe voorzieningen, aantrekkelijk door hun kleinschaligheid, persoonlijke benadering en gedetailleerde architectuur, als weerspiegeling van de omgeving en cultuur waarin jij rondreist. Het geeft jouw reis net die extra dimensie. Niet voor niets is de boetieksector één van de snelst groeiende segmenten in de hotelbranche, waar reizigers keer op keer terugkomen voor nieuwe bestemmingen en ervaringen.

Wil je dit ook ervaren?

Boetiekhotels, wat zijn dat?

07/06/2021

In deze jachtige tijden gaan we steeds meer op zoek naar een verblijf waar persoonlijke aandacht en een thuisgevoel op de voorgrond staan. Niets is er fijner dan bij naam begroet te worden op het moment dat je je hotel binnenloopt en eigenaren de tijd hebben om jou persoonlijke aandacht te geven. Een thuis gevoel…

6 redenen waarom Zuid-Afrika op jouw bucketlist moet staan.

01/07/2021

Heb jij Zuid-Afrika al op je lijstje? Als je kijkt naar de oppervlakte van Zuid-Afrika, is het ‘t 9e grootste land van heel Afrika. Er zijn dan ook eindeloos veel redenen om dit uitgestrekte en cultureel diverse land te bezoeken. Maar om je aan te steken met mijn enthousiasme over dit prachtige land met zijn…

Boetiekhotels, wat zijn dat?

07/06/2021

In deze jachtige tijden gaan we steeds meer op zoek naar een verblijf waar persoonlijke aandacht en een thuisgevoel op de voorgrond staan. Niets is er fijner dan bij naam begroet te worden op het moment dat je je hotel binnenloopt en eigenaren de tijd hebben om jou persoonlijke aandacht te geven. Een thuis gevoel…